Jag kan sluta när jag vill...

lovar. Men det är svårt. Jag har ännu en gång fastnat i detta beroende av att virka som dyker upp ibland. Jag kan inte hjälpa det, det bara kliar i fingrarna och jag måste göra något. De senaste dagarna har det blivit ett nytt mobilfodral med mönster på och nu sitter jag, för första gången, med ett mönster på en duk som kommer fästas på ett kuddfodral och sedan bli en del av en sittkudde hemma i vår lägenhet. Får se om kudden får vara framme eller om den får skämmas i garderoben...


Annars har julhelgen varit lugn, har mest roat mig med att bygga paketmur, leka i snön och flytta på jultomtarna. Det har blivit en del slappande, för att låta hjärnan komma i fatt och inte tänka på examensarbetet, lite läsning blev det dock eftersom vi idag skulle skicka in till urkund för att kolla så vi inte har kopierat allt... annars har de få dagarna jag var ledig bjudit på mat, mat, mat och massor godis. Passade även på att köra på de snöiga vägarna i de smålämska skogarna.

Julkort


Hoppas att ni alla får en underbar julafton med mycket snö, packeter, julmat (utan juleskum såklart). Julfirandet hos mina föräldrar är i fullfart vi har varit i kyrkan på samling kring julkrubban och lek i snön och snart ska vi sätta oss kring bordet och äta massor av god julmat. Allt för att vi sen ska somna till Ferdinand och tillsist tvinga yngsta systern att dela ut julklapparna som i år bildar en mur kring granen, det går knappt att se den :-)

Min utsikt för dagen

Detta kommer jag nog titta på mest idag och drömma om den röda pulkan som finns i min och Eriks hallgarderob... Tänk vad bra den hade susat ned för backarna med mig idag.


Men istället så sitter jag inne på Pedagogen och textgranskar arbetet... suck. Tur att jag har en fin utsikt iallafall och kan studera snöflingorna som faller i Göteborg :-)

Julbak

Det blev inget muminhus i år. Det blev varsitt pepparkakshus istället, så att det inte blev något bråk om hur glasysen skulle se ut och hur mycket nonstop som skulle vara på, Måste säga att det blev riktigt fint. Det sköna är att båda är överens om att det är viktigt att det inte var estetiskt tilltalande utan att det var antalet nonstop som räknades (det ska ju vara gott sen när de ska ätas...)


Vi passade även på att baka lite andra saker. Bland annat blev det vuxengodis... Får se som vi vågar äta det, eller om vi håller oss till chokladen :-) Men nu kan man nog säg att vi har lyckats få det julfint hemma. Nu ska bara julkorten skickas så är allt klart innan jul. Fast det gör vi imorgon. Nu ska jag slappa framför tvn och inte göra något. Skönt.


Skriver

Jodå,  jag skriver och skriver... men inte här. Har ju ett examensarbete att bli klar med. Det gör att jag inte riktigt orkar skriva här efter att ha suttit i skolan och knapprat på min dator från 8 på morgonen till sen eftermiddag... Men jag kan iallafall upplysa ni glada läsare som tittar in hit att nu är alla intervjuer bokade och vi har enbart en kvar att genomföra. Sen är det roligaste kvar. Resultat och diskussion :-)

Roade mig kungligt (var ju nobelfesten) hela dagen igår med att skriva om tempus på vår metoddel. kul kan man ha. Tur att det var julbord på Live igår oxå så jag kunde koppla bort arbetet ett tag. För det börjar bli illa... Just nu är det de enda jag pratar, tänker och drömmer om. Hade en dröm för några dagar sen då jag hade kommit på den briljanta idéen att jag skulle skriva styckena i alfabetisk ordning, alltså första stycket börjar på A, andra på B och så vidare... Min examenskompis tyckte det var kanon kul och rörstade för att vi skulle göra det, får se om det blir så. Hade ju varit lite kul...

Som sagt julbord igår, kul. Ganska många var vi med, vilket gjorde det extra festligt. Hade varit med och planerat en liten paustävling mellan huvudrätt och efterrätt, vilket blev en succé. Frågorna var i mycket knäppa och svaren knäppare. Vi hade en som var årets fråga, förra årets svar... hehehe...

Nä, nu måste jag fortsätta knappra på min dator. Det är ju fredag och jag hade gärna kommit hem innan 18...men då ska allt vara klart som ska vara klart denna veckan.

Blääää....

Nu kommer jag skriva om något som jag finner oerhört äckligt men som många uppenbarligen älskar... Om ni har kikat på bilden så förstår ni nog vad jag menar... Juleskum. Dessa vidriga tomtar som folk uppenbarligen glatt trycker i sig från början av november tills februari. Fattar inte varför. Det kan ju inte vara för smaken för den är ju syntetisk och sockrig, det sägs att de ska smaka som jordgubb men det har jag aldrig märkt när jag har tuggat på dem. Jag har under åren samlat på mig olika argument för varför man ska hålla sig borta från dessa ohyggliga ting. Här är mina tre främsta argument för att man inte ska äta juleskum:

  1. Juleskums tomtarna är roten till allt ont. Ungar blir sockerhöga och odrägliga. Andra får ont i tänderna och behöver gå til tandläkaren, så det är väll tandvården som gillar juleskum. Kan ju tillägga att om man trycker i sig en hel påse så får man i sig 900 kcal (nästan en tredjedel av vad som rekomenderas som det dagliga energibehovet).
  2. Visst i början är de mjuka och söta, men låt dem ligga framme ett tag så går det nog att klassa dem som mordvapen... De blir ju stenhårda!
  3. Här är nog mitt största argument; De är rosa! Ingen vanlig tomte är rosa, senast jag kolla var de röda. Falsk marknadsföring är vad det är!
Med hjälp av mina argument försöker jag få er att förstå att juleskum inte är ok utan roten till allt ont. Det finns ju faktiskt så mycket bättre och godare saker att äta,både godis och andra mer nyttiga alternativ. Sen är jag helt övertygad om att om man eldar juleskum, vilket man borde, så blir det en blå låga och tomten säger "Don't kill me, I'm supposed to rule the World..." i en ynklig stämma.

Så det så.

RSS 2.0