My lycky day!?

Idag har min tur gått fram och tillbaka. Det började när jag var i kyrkan på julmarknad och köpte lotter. Lyckades vid två tillfällen att få nummer 54 och vinna en julkalender och en julgranskula. Belv jätteglad för kalendern, hade ju tänkt köpa en men nu slapp jag :) Julgranskulan gjorde även den mig glad, nu fick ju en anledning till att skaffa en julgran.

Dagen fortsatte i samma glada lyckorus, träffade på en av mina älsta och bästa vänner. Riktigt kul, och helt oväntat eftersom hon bor flera mil härifrån och sällan kommer till götet och sannolikheten att man skulle springa på henne mitt i centrum bland alla andra galna shoppare är ju ganska liten. Detta resulterade i att vi åt "lunch" tillsammans och hade det riktigt trevligt :-)

Efter maten så fortsatte jag och erik till maxi, vi hade ingen mat... Hade tur även där eftersom vi hitta sladdarna som var slut på stan och disneyfilmer billigt :-) Man skulle kunna säga att både jag och erik kännde oss ganska tursamma tills vi kom hem... Då vände turen. Först tappar jag min nya julgranskula i golvet så den går i småbitar och erik spiller ris över hela köksgolvet. Trist för min kula men inga problem tänker vi, bara att damsuga upp det. HA! Uppenbarligen har vår damsugare bestämt sig för att strejka och vägrar starta... Vi försökte allt, kolla om kontakten satt i, om damsugarpåsen var full eller om det var stopp i slangen. Men inget hjälpte. Så efter ett tag så gav vi upp och tog sopborsten.

När vi borstat upp allt ris och julgranskulesplitter så fortsatte vår olycka med att vi upptäckte att vår ena adventsljusstake var trasig och att den andra vägra lysa. Underbart. Nåja, jag lyckades efter lite pysslande skarva så den ena julstjärnan lyser iallafall. Tycker iallafall att turen har jämkats mot oturen så att både jag och Erik är på noll nu och att inget mer händer idag. Ska i och för sig inte göra så mycket mer än att titta på film och äta popcorn...


Ps. Jag och Erik önskar oss nu en damsugare i julklapp...


Idrottsundervisningshistoria

Att skriva ett examens arbete inom ämnet idrott och hälsa är riktigt kul :-) Bland annat så har jag äran att läsa historiskt om vad som har hänt i ämnet sen skolan infördes. Kursplanerna är löjligt roliga ibland och jag kan inte sluta fnittra. Denna passagen gjorde min dag för några dagar sedan...

"Som allmän regel bör gälla, att alla lärjungar skall ha en särskilld gymnastikdräkt. Materialet skall vara lätt att tvätta och hellst av ljus färg. Dräkterna får inte begagnas som underkläder utan endast användas under gymnastiklektionen. Vid varje skola bör finnas lämpliga annordningar till förvaring av gymnastikdräkter  och gymnastikskor. Där så är möjligt bör i allmänhet dusch förekomma efter gymnastiklektionerna. härigenom stärkes den känsla av välbefinnande, som den fysiska fostran har till uppgift att stärka lärjungarna".
-Kursplanen för gymnstik, 1955

Kan vi inte återinföra ljusa gymnastikdräkter som finns i ett skåp någonstanns på skolan igen? Tänk vad skönt, eleverna har inte "glömt kläder" att skylla på mer. Det betyder att det blir fler elever på lektionerna och att alla ser likadana ut ingen gruppering i vem som har de nyaste snyggaste idrottskläderna utan alla har ljusa (gärna riktigt fula) gymnastikkläder :-) Fast elever som ofta glömmer kläder har nog något annat motiv än att vara glömska...

Genom att läsa idrottshistoria så har jag lärt mig massor av totalt onödigt vetande. Bland annat har jag lärt mig vem det är man ska skylla på för alla ribbstolar som finns i idrottshallen samt hur fotbollen blev en folksport.

Nåja, det var inte riktigt det som examensarbetet går ut på och nu när jag är klar med bakgrunden så får jag släppa historiken och fokusera på nutiden. så nu ska jag sätta mig och läsa om läromedelsanvändning inom ämnet idrott och hälsa.

Uppdatering

Att vara sjuk är inte kul :-( Nu är nog det värsta över för oss båda, idag är vi feberfria men såå trötta att vi inte orkar något. Erik ligger i soffan och halvsover medan jag halvligger i stolen i köket. Tanken är att jag ska plugga och skriva lite om metoden för kvalitativ textanalys med en systematisk inriktning. Går inget vidare. Känns som att man borde vara lite piggare och alert för att göra det... Men jag ska lyckas, det har jag bestämt! Har nog läst kapitlet fem gånger så jag borde få ihop ett utkast iallafall.

Men det verkar som sagt att vi håller på att friskna till iallafall, men detta var inget kul! Jag hostar fortfarande och erik... ja... han sover. Får se hur vår planerade helg blir, hade ju tänkt åka till ostkusten och terrorisera mina föräldrar... just nu ser det inte så lovande ut. Men mycket kan hända på en dag :-) vi har lite olika tvälingar här hemma så vi borde bli friska snart. Det är bland annat: dricka så mycket som möjligt, äta mest och sova bäst. Jag vinner antagligen dricktävlingen men erik slår mig på ätandet och i den sista och avgörande tävlingen är det lite oenighet i reglerna... jag sover på natten men erik sover på dan, vem vinner då? Fast finalen är vem blir frisk snabbast?

Nä, nu ska jag vila lite sen ska jag se till att tota ihop något till min skrivkompis. Men kontentan i inlägget är:

"Mamma, jag och Erik mår bättre"

Utegångsförbud

Det verkar som att den fantastiska duon Joze och Erik har lyckats igen... Båda ligger just nu hemma nedbäddade i soffan med varsitt täcke och tittar på tv/sover. Vi har nämligen lyckats bli sjuka båda två. jag började i lördagskväll efter att jag kom hem från höstfesten i kyrkan med muskelvärk som blev värre under natten för att sen på söndagen börja hosta (nästan så att lungorna följde med ut) för att toppa allt med feber och snuva. Erik har inte varit sen med att följa i mina fotspår så nu ligger som sagt båda däckade hemma. Fast han verkar ha det lite värre, med något högre feber. Men så började hans igår kväll...

Eriks mor har nu satt utegångsförbud på oss båda med risk att det kan vara svininfluensan som vi har råkat ut för. Inte bra alls. Jag skriver ju examensarbete och måste till bibblan för att läsa, alla böckerna är utlånade och det finns bara referensböcker kvar. Suck. Får se hur jag gör, vill ju inte smitta någon... Kan ju nämna att detta är första gången jag har fått utegångsförbud, jag var en snäll flicka när jag var liten och fick aldrig utegångsförbud, men när jag är 25 så får jag det. Lite komiskt är det allt...



Forskning

Efter bara några dagar in på min nya (och sista) kurs har jag brutalt insett att det är jobbigt att skriva ett examensarbete speciellt när man uppenbarligen snubblat in på ett område som det inte forskats så mycket om... Tanken är att jag om min kompis ska skriva ett examensarbete om hur läromedel används i idrott och hälsa undervisningen på gymnasiet.

Det paradoxala är dock att i gymnasiet finns det bra böcker inom idrott och hälsa men ingen forskning på hur de används medan det finns massor av forskning om teoriundervisning på grundskolan men där finns det bara typ en bok. Galet! Det sätter mig och min kompis lite i en knivig situation eftersom vi vill undersöka just användingen av idrottsböcker på gymnasienivå och vi hade behövt lite tidigare forskning på området som vi kunde använda oss av... Men, men det ska nog gå bra ändå. Vi är ju bara i början och ska träffa våran handledare nästa vecka och prata med henne om vårt lilla problem med tidigare forskning...

Nåja, nu är det helg och den här helgen betyder det handboll och höstfest i Jakob imorgon för att sen på söndagen läsa texten på gudstjänsten. Lite att göra alltså, men inte för mycket. Jag kommer nog hinnna ta det lugnt och vila lite innan nästa vecka drar igång med mer examensarbetande. Examensarbete kommer vara mitt liv fram tills inlämning i början av januari. Men sen är jag lärare :-) WooHooo!

Färdigt

En bild säger mer än tusen ord... här är två av de projekt som har klarats av... En ena är att vi har satt kakelklisterlappar på kaklet i köket och det andra är ett mera långtids projekt som är (snart) klart. Det är vår fantastiska sängram som blev färdigbyggd för ett tag sen. Men nu har den blivit målad:-)

I och med att sängramen har blivit färdig så har vi inga större projekt på gång i lägenheten, inga överhuvudtaget faktiskt. Men det kommer nog snart, älskar att pyssla och fixa saker. Nu när jag skriver ex-arbete så är nog chansen stor att det händer lite grejjer i lägenheten...

Nåja, njut av bilderna eller kom hem till oss och titta. Det är alltid trevligt med besök :-)


RSS 2.0