Presentationsexamination

Idag har jag haft min examination på min näst sista kurs innan jag slutar. Det här var en lite speciell examination, istället för att jag skulle sitta och svettas under helgen för att få ihop ett textdokument om mitt utvecklings arbete som jag gjort när jag var på praktik har jag haft muntlig presentation som examination. Det passar mig som handen i hansken. Jag tycker det är jobbigt att skriva och måste konstant träna på det. Men att presentera något oralt tycker jag är mycket lättare och känner mig mer fri. För när jag pratar så kan jag improvisera, behöver inte hålla mig till manus och kan förhoppningsvis hålla en dialog med de som lyssnar. Plus jag kan använda mitt kroppspråk. En live presentation känns alltid mycket mer levande och äkta än att pressa fram några rader i ett textdokument. Jag vet att många inte håller med mig i det, men vi är olika vilket är tur :-)

Nåja, min presentation som handlade om att ta in varförfrågan på lektionen och motivera varför man valt att gå igenom de delar som man gör. Presentationen som skulle vara multimodal gick ok. Jag använde mig av powerpoint som bas. Nej, inte en powerpoint med alla tusen olika funktioner med swischande och swoschand textremsor och snurrande rutor. Utan en enkel powerpoint som jag hade korta meningar i. Jag hade istället lagt det mesta av mitt krut på att göra två filmer om en högstadietjej som knöt an till det som jag pratade om. Högstadietjejen var jag och videobloggade i fjortisstyle... Kan ju säga att jag var en av de få som lyckades få de andra i klassen att dra på munnen. Kanske lite på bekostnad av min trovärdighet... Men det var det värt, sista presentationen ju :-)

Nu har jag "bara" två dagar med obligatorisk närvaro där jag ska lyssna på mina klasskamraters presentationer, de är av varierande intressegrad och kvalité... Men bara tänka på att det snart bara är C-uppsaten kvar gör att jag nog klarar några timmars tomt stirrande ut genom fönstret.


Jag något suddig som fjortis...


Överlevare...

Nu har jag avslutat min sista praktik. Det känns lite lustigt att jag faktiskt inte kommer att ha en handledare att luta mig mot när det blir jobbigt utan faktiskt vara tvungen att lösa allt själv plus att jag faktiskt är ett steg närmre att bli färdig lärare :-)

Min praktik har varit underbar. Visst det har varit tufft ibland och några gånger undrade jag vad jag hade gett mig in på. Men eleverna var överlag snälla och verkade tycka att jag var ok som lärare. Lite trist att jag inte har haft tid till att skriva här så att jag kan komma ihåg vad som hände  och få dela med mig om det. Men jag var i skolan från 8.30 fram till sen eftermiddag för att sen spela handboll/sjunga/vara på möte/resa eller något annat

Examinationen var minst sagt speciell. Jag tror att jag är ganska ensam om att råka ut för brandlarm (det var inte jag) och skolstrejk under examinationslektionen... Anledning till skolstrejk var att det kom hot om att fritidsgården skulle läggas ned, eleverna reagera med att strejka en dag genom att istället för att gå på lektioner så satt de i fritidsgården eller gjorde andra aktiviteter för att visa politiker och allmännhet att de ville ha kvar fritidsgården. Det reslutera i att jag hade 12 pers på min examinationslektion. Sen verkar det som att några elever tröttna på att sitta på fritidsgården så de satte igång brandlarmet... Min examinator var lyrisk för att han fick se mig under stressförhållanden.. och jag kände att det var trist att jag inte hann med allt men att det var lugnt :-)

Men, nu är den slut. Har skrivit upp mig på vikarielistan på skolan så jag får hoppas att de hör av sig, de gjorde det dagen efter så det verkar finnas hopp om det :-) Nu har jag bara en presentation av mitt utvecklingsarbete kvar att göra sen är det examensarbete för hela slanten. Utvecklingsarbetet är något som jag inte riktigt heller har hunnit under praktiken men det ska nog lösa sig ändå... Blir nog en liten rapport om det sen...

Nu hinner jag tyvärr inte skriva mer. Ska på bio och se Up! :-)

Jag lever

Sorry för dålig uppdatering här... Har tokmycket att göra. Jag har nämligen börjat min slutpraktik och det tar mycket tid. Jag åker nämligen tidig morgon och kommer hem sen kväll/natt, dels för att det är mycket på skolan och dels för att jag inte kan säga nej till kvällsaktiviteter...


Så det kommer nog vara ganska tyst här på ett tag, men nu vet ni varför iallafall.


Ska skriva så fort jag hinner, det har jag lovat mig själv :-)


Så, nu måste jag studsa iväg för att packa, dricka te, planera och krama Erik.

RSS 2.0