Mycket

Det har varit mycket nu. Det tar uppenbarligen på krafterna att ta examen, för jag är helt slut. Fast det  kan ju vara för att jag har haft fester två helger i rad, först släkten sen var det mina underbara vänner som firade mig. Förutom fester har jag hunnit jobba på min gamla VFU-skola, tyvärr fick jag inte tjänsten så efter två veckor så var det roliga slut och jag har fått lov att skriva in mig i vikariepoolen igen. Men det ska inte vara några problem, har redan fått ett två veckors vikariat som idrottslärare och bemanningen verkade uppriktigt glada över att jag var tillbaka. Det känns som att jag faktiskt kommer skrapa ihop lite pengar till hushållet :-) Nu är det ju "bara" en månad kvar innan jag får min första lön som lärare...

Jag kan även nu glatt medela att jag och min examenskompis var riktigt grymma på att skriva tillsammans, för vi fick VG (högsta betyg) på vårt arbete. Jag har inte brytt mig så mycket om betyg under hela min utbildning, så länge jag var godkänd så var jag nöjd. Men examensarbetet ville jag gärna har ett gott betyg på, känns lite tuffare...

Nåja, detta var nog mitt sista inlägg om mina egna uppsater, skolarbeten eller annat universitetsrelaterat. Nu blir det andra bullar. Får se vad jag skriver om, har lovat mig själv att inte skriva om elever eller specifika skolor som jag jobbar på. Men däremot kan det bli en del knasigheter som jag hittar på när jag står framför eleverna och ska undervisa i något.

Kan inte fatta att jag är färdig och just nu håller på att stapplandes ta mina första steg ut i den riktiga skolan.

Examen

Nu har jag efter 4,5 år lyckats ta min examen och bli färdig lärare. Kan inte riktigt fatta det. Känns overkligt faktiskt. Nu kan jag inte längre gömma mig bakom någon annan utan kommer på måndag ta mina stapplande steg ut i arbetslivet... Läskigt. Betyder det att jag är vuxen nu?

Min studietid har varit fantastisk men ibland även oerhört jobbig. Tror jag har gått igenom alla olika känslostadier i skolan. Jag har varit kär (och är fortfarande), förbannad, skrattat så jag gråtit, somnat på föreläsningar, hetsat, stressat, gråtit, labbat, pratat, dansat, diskuterat, nördat mig, rakat benen på elitskidåkare, ramlat, improviserat, försovit, varit för tidig, spelat in film, lekt fjortis och massor mer.

Men nu börjar ett nytt kapitel för mig, jag ska ju bli vuxen. No more studentrabatt... Får väll börja snacka pension och lån istället för hur man snabbast får tag på kursböcker, hetspluggar bäst eller vart billigaste studentkaffet finns. Hur min framtid blir vet jag inte. Vet att jag har ett vikariat nästa vecka men sen är min kalender tom. Som sagt läskigt men hur skönt som hellst, för nu får jag göra det jag verkligen vill. Vara lärare.

WooHoo!

Kan inte sitta still

Jag vet inte vart jag ska ta vägen, det bara spritter i hela kroppen och jag vill dansa, skrika, hoppa och rulla ihop till en boll. Glädjen och oron byts av varandra. ena sekunden är jag toklycklig för att i nästa undra om jag kommer klara det.

Varför? Jo, jag har fått JOBB! Jag har fått jobb på min förra praktikskola och börjar redan på måndag. Jag är så glad för det betyder att jag inte behöver springa som en tossing mellan olika skolor som timvikarie utan kan lugnt vara på en. Men å andra sidan så måste jag nu sätta betyg och planera en hel termin, lätt ångestladdat. tankarna bara far i huvudet "kommer jag klara det?", "Har jag kunskaperna?" med mera. Men mest är jag bara lycklig :-)

Det är en naturkunskapstjänst jag har fått och är 50% men rektorn lovade att jag skulle få chans att vikariera lite mer så jag kommer upp i en heltidstjänst. Underbart :-)

Nä, nu ska jag studsa lite till i lägenheten och sen ska jag skärpa mig och läsa opponeringen, måste ju klara min examen nu ju ;-)

Naturkunskapslärare!?

Upp till opponenterna

Nu är det upp till opponenterna att läsa, kanske såga, och säga vad de tycker om mitt och E´s arbete. Nu har vi skickat in detta 42 sidiga arbete som vi har slitit och kämpat med under halva hösten. Känns lite jobbigt att lämna i från sig det, det finns ju alltid något som man vill ändra...

Så imorgon kommer antagligen det arbete som vi ska opponera på och då blir det att läsa och granska vad några andra har lyckats tota ihop. Fast innan dess ska jag till bemaningsenheten och prata med dem och förhoppningsvis få hamna i deras pool och få lite springvik. Hade ju varit skönt att veta att jag eventuellt får jobba lite. Jag har sökt lite jobb, men de flesta annonser som ligger ute är förutsatt att det inte finns övertalig personal i kommunen som tar tjänsten.

Nåja, det är ju flera dagar kvar tills jag tar min examen och ska bli "vuxen".

Jag snart vuxen??

Perfekt

Det här nyåret var mycket roligare än de jag har varit med om innan på ganska många år. Visst det har varit kul att jobba på nyårsafton och stå på sjätte våningen och titta på fyrverkerier. Men att fira med kompisarna slår det tusenfallt. Spenderade kvällen med att äta gott (för min del, köttfritt), prata, skratta och spela spel. Underbar kväll som man inte ville skulle sluta.

Idag har jag och Erik roat oss med att vara ute på promenad, ispromenad. Vi bestämde oss för att undersöka hur löparspåren var, de var isiga. Så vi roade oss kungligt i 1 ½ timme med att glida fram på isstigar och åka nedför backarna. Vi sa att det var som en förträning inför skidresan som vi nu (äntligen) har bokat. Försökte filma när vi gled nedför den längsta backen, men har inte lyckats få filmen att spela upp här så ni får nöja er med en blid. (under det fina vita snötäcket är det blankis)


Resten av dagen har varit lugn, har pysslat lite (virkat) och Erik har bakat bröd. Skönt att ta det lugnt ibland...

RSS 2.0