Långtråkigt

Sitter hemma och har långtråkigt. Erik är på gudstjänst och ska sen träna. Jag fick inte följa med eftersom jag fortfarande är sjuk. Hade annars hängt med och träffat lite folk, blir ju knäpp av att vara ensam mer än två timmar. Jag försöker verkligen hitta på saker som jag kan göra som inte kräver allt för mycket energi och engagemang av min kropp. Just nu kan jag konstatera att jag antagligen kommer vara ganska skicklig på Super Mario Bros efter den här helgen, jepp det gamla hederliga 8-bit :-) Andra saker jag har roat mig med är att lära mig en ny låt på gitarren, det blev Anna Bergendahls låt "This is my life" (melodifestivalvinnaren), och lösa tonvis med sudoku.

En ganska lugn, men tråkig, helg alltså. Men jag ska vara frisk imorgon så det kanske är lika bra att jag sitter hemma och häver i mig litervis med te och spelar gitarr, super mario och löser sudoku.

Nä, nu ska jag ta och snyta mig och trycka i mig lite nässpray så jag blir frisk. Längtar tills jag är frisk och kan vara ute och hitta på bus.

Efter en helg längtar jag efter kompisarna och allt vi hittar på

 


Bacillusk

Känner mig lite ynklig just nu. Har lyckats bli attackerad av ett gäng bacillusker så nu ligger jag hemma istället för att hitta på en massa roliga saker den här helgen. Måste ju vara frisk tills på måndag då jag ska jobba igen. Att jobba på en förskola/fritis är uppenbarligen förenat med en del risker, såsom att bli attackerad av baciller och snoriga barn som inte vet att man hostar i armvecket och inte på fröken. Annars är detta ett av de mer roliga jobben som lärare jagh ar haft. Barnen är otrolig goa och roliga, kanske inte när de inte lyssnar men det problemet verkar finnas oavsett ålder.

Nåja, ska vara där en vecka till sen är det antagligen ofrivilligt påsklov som hägrar för att efter det börja som NO-lärare på ett högstadie fram till sommaren. Ska bli skönt att vara på samma skola ett tag nu och inte kuska runt i halva mölndal.

Annars så är livet lagom stressigt. Blev invald i den nya förbundsstyrelsen för GF (gemensam framtid) eller Samfundskyrkan som namnförslaget är. Ska bli kul att vara med i ytterligare en historisk styrelse (var ju även med i starten av equmenia). Sen har sommarens resa blivit bokad med, kommer bli en riktigt rolig resa. Först återse staden jag spenderade ett år som au pair och sedan bila till staten där min kristna tro stärktes och träffa underbara vänner som bor där. Längtar redan...

Fast först ska jag bli frisk från en misstänkt öroninflammation. Suck. Dumma bacillusker!

Lycklig

Ja, det är vad jag är. Lycklig. Skidsemestern som jag och Erik hade var helt underbar. Vi hade underbart väder alla dagarna, utom sista då det blåste för mycket, och ingen av oss ramlade och slog oss allvarligt. Jag ramlade ganska ofta men det var mest vid otippade platser som liftkön, när jag stod still eller bara gled nedför en grön backe. Nu kan man tro att jag fegåkte men det stämmer inte. Som nybörjare så är jag inte direkt feg utan kastade mig glatt ut i svarta backar och hoppade i skogen efter andra dagen. Visserligen så var det stooora svängar först men sen kom jag på hur man skulle göra och då gick det undan, Erik (som är hyfsat van åkare) hade problem att hänga med ibland...

Som sagt en fantastisk resa som blev en milstolpe i vårt liv då Erik på onsdagskvällen gick ned på knä och friade. Så nu är vi förlovade :-) Vet inte vad jag ska skriva för jag är så lycklig och börjar nästan gråta av glädje när jag tänker på det. Jag är förlovad till min bästis, det är stort


En annan sak som jag fick reda på idag som spädde på min glädje och allmänna lyckorus var att skolan som jag ska jobba på efter påsk erbjöd mig 100%ig tjänst istället för 50% som var sagt innan. Helt fantastiskt! Jag kommer under några månader få månadslön (som jag aldrig haft innan) och få nästan dubbelt så mycket som det jag fick i studiebidrag och lån. Lovely.

Förlovning


Semester

Nu har jag snart semester, vet egentligen inte om jag kan kalla det för semester då jag inte har något fast jobb att ta ledigt ifrån... I alla fall så åker jag och Erik snart över den Norska gränsen till Trysil för att leka i backarna. Det ska bli jättekul. Det är andra gången jag står på ett par skidor så det ska bli intressant, förra gången var med idrottshögskolan och då gick det bra. Jag hade visserligen ganska många blåmärken och skrämde vettet ur kompisarna när jag tappa kontrollen över hur man svängde och körde störtlopp nedför backarna. Ingen rädd nybörjare här inte.

Får se hur det går den här gången. Kul ska det bli. Men det gör att jag inte kommer skriva här på typ en vecka (som vanligt alltså..)

Ser stabilt ut tycker jag :-) Kommer sakna de gula termobyxorna, jag syntes bra i dem...

En oskyldig plastblomma

Är hemma idag, ofrivilligt, uppenbarligen hade alla lärare i kommunen bestämt sig för att vara friska idag och inte ta ledigt. Kul för dom, illa för mig. Det betyder att jag vackert får roa mig med annat idag än att jobba. Det betyder även att när Erik kommer innanför dörren kommer han inte veta vad jag har hittat på, vilket alltid är något. Även idag. Idag har jag roat mig med badrummet. Det har varit ett av mina småprojekt under vintern, att få det färggladare. Innan var det svart/vit/mörkblå. Så idag har jag gjort en liten gästhandukslapp, spänt våra torklinor, gjort om två vita tandborstmuggar till lite färggladare tandborstmuggar och mitt stora spontana projekt idag var blomman. En stackars vit plastblomma som stod uppe på ett skåp och hade det antagligen ganska bra tills jag kom...

Denna vita oskyldiga plastblomma blev brutalt fråntagen sina knoppar och påtvingad plastpärlor på sina knoppar. Resultatet blev en färgglad blomma som ställdes tillbaka på skåpet. Jag är ganska nöjd med resultatet, vet inte vad bomman tycker men den skriker inte iallafall utan står tyst på sitt skåp och värmer sig av lampan som är brevid. Får se om den får vara så eller om Erik säger annat.

En oskyldig vit blomma som inte anar något


En numera färgglad blomma

RSS 2.0