...

Det här var inte riktigt hur jag hade tänkt min måndag. Jag hade planerat att täna och åka till stan för att fixa lite saker (kanske till och med klippa mig...). Men nu sitter jag hemma i soffan och har tråkigt. Anledningen är att jag har gått och blivit förkyld, sitter invirad i filen och håller på att hosta lungorna ur mig medan jag försöker lindra min hals med te. Visserligen så är det lite tur i oturen att det bröt ut nu för jag blrjar inte plugga förrän imorgon och jag har en hel dag att bara vila upp mig. Men det känns ändå surt att vara förkyld.

Den här helgen som var har varit riktigt rolig! Träffade gänget i equmenia och teambuildade lite så att vi känner varandra inför styrelsearbetet. Det känns verkligen kanonbra. Vi är ett toppen gäng som ska leda equmenia det här året, ser fram emot spännande diskussioner och trevliga styrelsehelger. Måste säga att vara i equmenias styrelse har lärt mig massor, både om styrelsearbetet och om mig själv som person. Helgen spenderades i Fiskebäck och bestod av att paddla kajak, laga mat, bygga drakar, ha andakt, ha styrelsemöte, prata, skratta och lära känna varandra.

Men det var den här helgen. Nu är det snart dax att återgå till verkligheten... imorgon börjar skolan med en rivstart. har en heldel litteratur att plöja igenom de första veckorn innan jag får lov att komma ut och göra min slutpraktik, längtar. Sen är det bara examensarbetet kvar, jag kan verkligen inte sluta älta det :-) men det ska bli så skönt när allt är klart och jag kan börja jobba med det som jag har längat efter att få göra.

Så... ännu ett inlägg om egentligen ingenting. Ville mest skriva av mig och göra något annat än att byta kanal på tv:n...

Frestad

Det här hade jag gärna gjort.


Någon som har en mountainbike att låna ut till mig?

Partay

I lördags firade jag min 25 årsdag (+64 dagar). Fyllde egentligen år i sommras men det kändes mest krångligt och knöligt att ha min fest då, så det fick bli nu istället. Riktigt trevligt blev det. Festen blev något annorlunda mot vad "vanliga" fester är, det blev nämligen en baklängesfest. Började med efterrätten och avslutade med välkomstdrinken och mingelgodiset, där emellan blev det paj. Det fanns anledningar till det men det tänker jag behålla för mig själv ;-)

Stämningen var på topp redan från första början och kubb-spelet på gräsmattan kändes klockrent. Massor av skratt och vinande pinnar överallt :-) Kvällen fortsatte med skratt, mat och jelloshots. Det kändes så härligt att mina vänner var med och bara hade kul, prata om allt och skratta. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad att ha så många underbara vänner (även ni som inte var med av olika anledningar ska ta åt er). Det är helt fantastiskt hur mycket vi har varit med om tillsammans och jag hoppas att det blir mer snart. Ser fram emot den 4 då ni verkar ha hittat på något...

Det blev verkligen en kväll att minnas, tack.

Nu är det dax för en ny vecka och nya födelsedagar... Min underbara fotbollslirande sambo fyller ett år mer än mig imorgon så jag borde kanske se till att fixa hans presenter. Det är visserligen finjusteringar kvar bara men de ska göras. Sen går det bara några dagar så fyller en av mina kompisar år och det måste ju firas :-)

Sommarlov?

Nu har jag jobbat sista natten, riktigt jobbig natt blev det som avslutning. Vi fick inte vila så mycket och när vi kunde sitta ned så fanns det inte en chans att vi kunde slappna av utan vi satt på helspänn. Trist att det skulle bli så sista natten, med tanke på hur bra det har varit i sommar. Jag har verkligen trivts och haft roligt under mina nätter på bygget. Men nu är det slut och jag har två veckors "sommarlov" innan jag börjar min sista termin på universitetet :-) Det ska verkligen bli skönt att snart få min examen. Lite trist att jobbfronten inte ser så bra ut...

Ja.. vad gör man på sommarlov? Jag har inte haft något på flera år, har ju jobbat alla sommrar sen nian. Någon som har förslag?

Nåja. Imorgon åker tåget till Mölndal och Erik. Tanken är att jag nu ska stanna där ett tag, är ganska trött på att åka kors och tvärs genom landet. Vågar inte tänka på hur många gånger jag har åkt mellan öst och västkusten under sommaren. Men det är imorgon nu ska jag snart gå och lägga mig ska bara leta reda på katten och busa med henne. Katten ja, min familj har hastigt och lustig fått ta över en katt från min mors arbetskamrat. Så nu har vi en katt som går och jamar hela nätterna och sover på dagarna. Hon är van vid att vara ute på nätterna, men med tanke på att det är helt nytt område, hus och människor så får hon vackert stanna inne. Inte helt populärt... Får hoppas på att hon vänjer sig snart, det tär lite på nattsömnen.

Woohoo (igen)

Nu har jag lyckats hitta mina virknålar igen och virka klart grytlappen jag kämpat med sen jag skaffade garnet och började virka. Jag är nästan nöjd med den en sida blev inte så bra, men de tre andra sidorna blev kanon :-) trist att den är lite tunn så man måste nästan ha två grytlappar för att inte bränna sig på plåten. Fast det gör ju att jag nu har ett nytt projekt att virka. fast den här gången blir det nog en rund grytlapp och sen en prickig och sen en... Ska bara köpa lite mer garn först.



Jepp, jag är (nästan) nöjd

Woohoo

Nu har min virkning tagit stormsteg framåt. Jag har nu lyckats virka ett fodral till min Ipod, det tog ett tag men jag är ganska nöjd med resultatet. Viserligen så hade jag börjat med en grytlapp innan Ipodfodralet, men jag tröttna lite när det tog så lång tid och grytlappen blir tunn. Ska fortsätta med den så fort jag har hittat mina två virknålar, har lyckats tappa bort båda inom loppet av tre timmar. Klantigt jag vet.

Nåja, det var ganska kul att sitta och virka, förutom när jag tappa maskorna eller hade virkat för hårt så jag var tvungen att sitta och hacka fram maskan...  har redan börjat fundera på vad jag ska virka efter att jag har lyckats virka klart grytlappen. Har inte kommit på något bra än men det kommer nog, kanske ett kamerafodral??



Vinga

I helgen var jag och erik ute på vinga tillsammans med hans mors släkt. Vinga är för er som inte kan alla öar som finns en trevlig ö i utkanten av göteborgs skärgård, man åker bland annat förbi den när man är på danmarksbåten som går till fredrikshavn (jag vet det för jag fick äran att styra Jutlantica förbi vinga och trubaduren när jag och Erik var på cykelsemester, men det är en annan historia). Vi var sammanlagt 14 personer i varierande åldrar. Riktigt roligt att lära känna den delen av eriks släkt, de är rikgigt härliga och det blev mycket skratt under helgen.

Spendera mest av tiden på klipporna solandes eller i vattnet. Jag och Erik upptäckte en fantastisk funktion på hans kamera som gjorde att vi kunde ta under vatten, riktigt kul! Så det blev en hel del simmandes under vatten, jag önskar att jag hade tagit med cyklop och snorkel för det marina livet var vackert där. Men det får bli en annan gång. Det enda som var lite jobbigt var bränmaneterna...

Lite trist att det bara var en helg vi var där, jag hade gärna varit där längre och njutit av att inte göra något. Ja, förutom att bada, sola, virka och leka ta fatt med erik :-) Kommer definitivt försöka komma ut dit igen någon gång. Men nu är det tillbaka till vardagen. Får se vad jag hittar på, är ganska mycket ledig nu...


Skåneland

Nu i helgen var jag och Erik i skåneland, närmare bestämt mina trakter från när jag var yngre och levde rövare med mina kompisar. Bodde nämligen mina första 13 år i skåne... Anledningen var att en av mina bästa barndomskompisar (lika mycket bästis nu) fyllde den respektabla åldern 25. Detta firades med ett stort kalas i två tält på hennes familjs trägård. Det var många som jag kände igen sen min tid där och det var mycket nostalgi över att vara i det hus som jag tillbringade många eftermiddagar i, om det var gott mellis så att säga. Var det "bara" skorpor så gick jag hem... Fast det var  i de tidiga skolåren, sen börja skilda världar och då var jag så gott som inneboende hos M eftersom jag inte fick titta på det hemma.

Innan jag och Erik kom till festen passade vi på att köra till havet för att doppa fötterna, ha sandkrig och ligga i solen. Såg även till att åka till Ängelholms hembygdspark för att titta på djuren och dricka lite kaffe. Anledningen till att vi stannade där är att båda hade varit där innan som barn. Eriks släkt har nämligen en sommarstuga utanför Ängelholm och jag bodde ganska nära... Både jag och Erik var överens om att det var en ganska trevlig 1-års dag som vi fick, vi blev nämligen ihop för ett år sen!!

Nåja, fest var det med en heldel att dricka och massor av god mat. Sällskapet var det inget fel på heller utan hade en riktigt trevlig kväll. Somnade sedan i vardagsrummet tillsammans med sex andra till ljudet av saltkråkan. Vaknade sen nästa morgon till ljudet av saltkråkan, M kunde inte sova så hon satte igång DVD:n igen.

Efter att vi hade ätit en god frukost och hjälpt till att plocka ned tälten satte erik och jag oss i bilen och började vår färd hem mot Mölndal. Passade på att stanna till vid Eriks sommarstuga och fika på vägen hem, riktigt mysig stuga. Färden hem gick kanon och väl hemma gick vi ut i skogen och plocka lite blåbär och kantareller (som sen åts upp..)


Lite bilder från helgens bravader...

RSS 2.0