Sådär

Nu är hockeysäsongen officiellt över, vilken fin avslutning det blev :-) Favoritlaget vann både serien och slutspelet. Underbart. Nu kan jag börja fokusera på fotbollen. Fast det är just nu inte så kul eftersom favoritlaget inte riktigt har kommit igång än. De kanske oxå väntade tills hockeysäsongen skulle sluta. Får hoppas på det.

Nåja, sitter på täget på väg hem till erik. Det har varit en lång dag med distriktårsmötet i Finspång. Glädjande var att det var många människor från olika församlingar som hade kommit för att vara med och påverka. Trist bara att majoriteten var 60+ och styrelserävar. Jag kan med lätthet hävda att jag var en av de yngsta på mötet, trist. Det är de yngre som behövs, det är ju de som snacket kretsade främst om och då tycker jag att det är viktigt att låta dem vara med och inte låta "gamlingar" sitta och besluta vad de tror ungdomarna tycker om att göra. Fast å andra sidan så är jag nog glad att det inte var så många yngre där, för dett var ett ganska trist möte. Då är det bättre att de kommer till equmenias riksstämma, som är mer än ett årsmöte :-)

Dagens citat var iallafall: "Det är bara döda laxar som simmar medströms, de levande simmar motströms" Fick mig att fundera på om jag var en död eller levande lax... 

Jobbar

Anledningen till att jag inte är särskillt aktiv är att jag jobbar ganska mycket. Det är mycket att göra just nu för mig. Eftersom jag precis har börjat jobba så har jag ca 60 elever att lära mig namnen på, planera lektioner, lära mig alla små regler som finns på skolan. Ganska mycket på jobbet alltså. Saken blir inte bättre av att jag har ganska mycket att göra på helger och kvällar... Men det blir bättre snart, håller på att avsluta kvällsaktiviteter så att jag kan vara hemma någon kväll i veckan och kanske då hinna lufsa lite i skogen.

Även om jag har mycket att göra så är jobbet underbart roligt. Eleverna är riktigt underhållande och goa. Lärarlaget som jag är i är ett av de bästa jag har lärt känna. Trivs alltså :-) Men nu är det helg. Ska imorgon till Finspång och representera equmenia på distriktetsårsmöte. Brukar vara trevligt, tycker det är kul att träffa församlingarna. Det är ju de som egentligen är equmenia.

Nä, nu ska jag snart sova. Tänkte försöka ta igen någon extra sovtimme som jag missat i veckan...




Alltid ska det vara något...

Mitt liv är oerhört spännande. Jag började den här veckan på min nya skola som NO-lärare och nu efter fyra dagar så har det blivit strejk. Nej, inte mitt fel. Utan det är en konflikt som har hållt på länge, i flera år. Så nu förutom stängning av skola på grund av snö så får jag oxå vara med om strejk den här våren, min första termin som lärare. En oerhört lärorik termin detta ;-)

Första gången

Imorgon börjar jag för första gången att jobba som lärare med månadslön. Det är faktiskt första gången i mitt liv som jag kommer få månadslön. Jag har alltid annars varit timvikarie. Känns underbart :-) Visserligen så är det bara till sommarlovet men det känns riktigt bra att veta vad jag ska göra och inte vakna på morgonen av att mobilen ringer tidigt på morgonen utan faktiskt ha ett schema.

Nu ska jag sova så jag är pigg och glad till mitt nya jobb imorgon. Längtar...

Konserten ikväll var ok, mycket folk och en del låtar som var bra.

Cykel

Den här helgen har gått i cykelns tecken. Igår (fredag) var jag och Erik på årets första långtur. Det blev 7,3mil. De sista två milen var jag inte den mest muntra person att vara med, jag var så trött så jag hellst av allt bara ville lägga mig i diket och rulla ihop mig till en boll. Tur att Erik var med och försökte pusha mig till att fortsätta, och när det inte gick så tvinga han i mig choklad. En ängel är vad han är. Annars hade jag nog fortfarande legat i något dike hopkurad som en boll.

Förutom när jag var gnällig så var det en helt underbar cykeltur. Solen sken, fåglarna kvittrade, underbart sällskap och det var inte allt för mycket motvind. Inte helt fel att äta lunch vid havet heller...

Idag (lördag) så har jag faktiskt inte träningsvärk men jag är stel i ryggen och när jag cyklade lite så kände jag att mina muskler var lite trötta. Så idag blev det ingen längre tur utan jag gav mig på att försöka tvätta och smörja cykeln. Efter nästan en timmes putsande, gnidande och skrubbande så stod min cykel skinande ren, och nyoljad kedja. Får hoppas att jag inte förstörde något nu när jag skrubbade... När jag provcyklade så verkade det ok iallafall.

Imorgon kommer det nog bli en "liten" cykeltur till kyrkan för att medverka i konserten med Tomas Boström. Välkommen om du vill lyssna, den börjar 18.00 och är i St Jakob.

Lunchpaus/vila vid havet


Plötsligt

Plötsligt från ingenstans så fylldes hela planen utanför museet med moppar, äldre modell. Trevligt. Trist att jag inte hinner inspektera det mera eftersom jag ska på körövning inför imorgon då det är konsert med Tomas Boström.


Vardagsspänning

Hela påskhelgen har varit helt underbar. Igår var jag och erik i de smålänska skogarna och träffade släkten. Riktigt trevlig tillställning med massor av mat, påskäggsletande (jag hitta först), förlovningsprat och skogspromenad. Eftersom det är en bit att köra hem så hade vi bestämt att vi skulle sova över i mina föräldras sommarstuga. De hade varit vänliga nog att starta elementen under eftermiddagen så när vi kom dit var det riktigt varmt, hela 10 grader. Gjorde det riktigt mysigt genom att tända massor av stearinljus och krypa ned i sovsäckarna och prata om det som skulle bli morgondagens (läs idag) äventyr.

Detta äventyr hade vi kunnat slippa om min underbara Erik hade lyssnat på mig och tankat bilen när jag föreslog det. Men det hade han inte gjort utan hävdade hela tiden bestämt att när bensinlampan tänds så är det 10liter bensin kvar och det gör att vi skulle klara oss från sommarstugan till bensinmacken. Problemet är bara att den bilen vi körde (som vi oftast använder) inte har bensinlampa utan när pilen är på de röda strecken så finns det 7liter kavr. När vi kom till sommarstugan så var vi i mitten på den röda markeringen. Alltså enligt instruktionsboken i bilen hade vi 4,5 liter kvar, max.

Det var ingen av oss som sov mycket. Kan bero på regnet, mössen som hade party på vinden eller funderingarna på eventuellt bensinstopp dagen där på.

När vi startade så hade vi en plan. Vi skulle försöka rulla till macken så mycket som möjligt och gasa så lite som möjligt. Det var ju "bara" 21km till macken... Så vi sätter av och rullar, vi försöker oxå hjälpa till med att gunga fram bilen i små uppförsbackar. Det var mycket hejarop i bilen och jubel så fort det kom en backe. Varje gång Erik gasade för att komma framåt så ryckte vi båda till lite extra om bilen lät "lustigt" eller inte växlade rent.

Efter många långa nerviga och spännande minuter så kommer vi fram till macken och kan tanka. Lättnaden är total. Vi klarade det. När vi sedan har tankat så visar det sig att vi antagligen hade 6liter kvar när vi börja tanka. Var lite besvikna, hade vi vetat det så hade vi ju inte behövt rulla hela vägen utan faktiskt köra. Fast lite spänning i vardagen är ju ganska kul :-)

Resten av resan gick ganska bra. Förutom att bilen vägrade backa så jag fick putta ut oss från parkeringsplatserna när vi stannat... Nästa gång vi kör kommer jag verkligen se till att vi inte kommer i närheten av det röda området på bensinmätaren.

Nära bensinstopp var det...


Påskägg

I morse både påbörjades och avslutades årets påskäggsletartävling. För andra året i rad lyckades jag vinna över Erik, fast den här gången tog det lite längre tid än fem sekunder. I år fick jag faktiskt vända på lite saker innan jag lyckades hitta vart han hade gömt påskägget. Erik fick i år igen använda sig av tips från mig, annars hade han antagligen fortfarande letat... 

Påskaftonsmogon har blivit en mysig tradition där vi först har påskäggsletartävling för att sedan äta långfrukost med obligatorisk påskäggsmålning. I år var temat monster, vet inte varför det bara blev så. Äggen blev bra iallafall och riktigt goda att äta var de med.

Senare idag ska vi träffa Eriks släkt för att äta påskmiddag med dem och imorgon åker vi till de smålänska skogarna och firar påsk med min släkt. Det ska bli kul att träffa alla, det är ju första gången sen jag och Erik förlovade oss... Fast innan allt det händer ska jag nog kittla Erik lite. Han ligger just nu och läser i soffan och tror att allt är frid och fröjd... mohahahaha...

Påskpyssel

Så var det helg igen. Den här veckan har verkligen flygit fram. Kan vara för att jag har roat mig med att enbart jobba och sova. Har satsat stenhårt på att förkylningen ska försvinna. Eleverna på förskolan och fritis har varit riktigt goa den här veckan, vi har påskpysslat massor och lekt. Har faktiskt bara blivit arg på dem en gång och det var idag då några fick för sig att ta fram alla limstiften, ta av korkarna och sedan släppa dem rakt ned på bordet. Till deras glädje blev det klistermärken, många, innan jag hann upptäcka vad de pysslade med. Till min "lycka" så hade de iallafall lagt ut underläggen innan de började... Snällt.

Nåja, helg igen. långhelg. det kommer bli en hel del sammankomster och gudstjänster. Ser fram emot det.


Lite påskpyssel :-)

RSS 2.0