Blåbär

Gick ut i skogen för att ta en långpromenad och bara njuta av dofterna och ljuden. Tänkte även att jag kanske skulle lyckas hitta lite blåbär som jag sen kunde ha på glassen senare under kvällen. Det blev en liter... tog tre steg från vägen och det enda jag såg var blåbär, helt fullt av dem!! Plockade som sagt en liter sen tröttna jag, det blev lite ensamt i skogen. Men om någon vill plocka bär så hänger jag gärna med. Älskar blåbär och det jag plocka idag kommer antagligen försvinna snabbt...

Annars har jag inte gjort många knop idag. Har virkat lite, går ganska långsamt eftersom jag inte har virkat på ungefär 10 år... Men det går framåt iallafall :-) Det har varit riktigt skönt att bara ta det lugnt och njuta av toppen väder och inte behöva göra så mycket. Vilket jag ska fortsätta med nu. Resten av kvällen kommer bestå av blåbär och glass, virka lite och leta fästingar.


Virka

Jag vet inte om det är för att jag har jobbat för mycket nätter på äldreboendet eller om det enbart är solsting (jepp, solen skiner idag) men jag fick ett ryck idag och letade som en tok efter virknålar och garn hemma. Hittade dock inget garn vilket resultera i att jag tog cykeln ned till stan och införskaffade mig lite garn. Virknål hittade jag efter mycket om och men i en kasse brevid soffan. Säger lite om ordningen hemhemma, där man kan hitta de mest fantastiska sakerna på otippade platser i huset.

Nåja, har nu börjat virka. Har stora planer och drömmer om att jag är världsbäst på virkning direkt och kan göra de mest fantastiska kreationer utan att anstränga mig. Lovade Erik att jag skulle virka spetsgardiner ala 70-tal med matchande grytlappar, lampfonder, dukar, överkast, underlägg och mössor. Eller inte... Nej, snarare så är detta sett som en sysselsättning nu när jag inte har något annat att göra än att rulla tummarna. Jag har redan läst ut en hög böcker, läst om scout, löst suduko till tristess och städat mitt rum. Så istället för att jag ska komma på någon fantastisk ide om att jag ska riva tapeter, möblera om, måla möbler, lära mig spela fiol eller vad som så valde jag att ta upp virkningen igen.

Får se hur det går. Lovar att ge er fotobevis när jag lyckas virka klart en kreation utan dess like ;-)



Sovrummet

Nu var det visserligen några dagar sen jag var hemma i lägenheten och pysslade, men jag skyller det mesta på att jag har slitit häcken av mig på jobbet. De lugna nätterna verkar vara förbi...I natt fick vi sitta 20 minuter som mest resten joggade vi i våra korridorer. Nåja, nog om det. Det var inte därför jag skriver idag. Utan jag tänkte snarare lägga upp lite bilder på hur snyggt eriks och mitt sovrum är nu efter om tapetsering :-)

Fick jätte mycket hjälp av min far som är en hejare på att sätta upp tapeter, även om han gnällde lite över att han inte var van vid easy up tapeter.  Allt som allt tog det en och en halvdag att spackla, slipa och tapetsera. Tapeterna hade jag och Erik rivit innan.

Så här såg rummet ut innan vi börja riva. Det hade tre färger brunt, grått och vitt

.

Inga tapeter kvar :-)




De nya tapeterna börjat sättas upp. Det blev ljusgråa och en mörk fondvägg



Det färdiga resultatet, måste säga att det blev riktigt bra




Eller vad tycker du??

Gäsp

Nu har jag jobbat 40 timmar på bygget. Riktigt tråkigt har det varit, den mesta av tiden har spenderats med att sitta i en soffa och hoppas på att ögonen förblir öppna och käka kopiösa mängder frukt. Fast å andra sidan så är det ganska skönt att det är lugnt och att pensionärerna sover på natten, har varit med om flera somrar då man har fått vara glad om man hann gå på toa innan nästa larm kom. Men nu är det slut på det hele, nu är jag ledig fram tills fredag och jag tänker verkligen utnyttja den ledigheten till max :-) Planen är att åka till Mölndal och där fixa iordning sovrummet, alltså måla och tapetsera. Det kommer nog ta sin lilla tid, varken Erik eller jag är några fenor på tapetsering. Tur att min far ska hjälpa oss :-)

Men innan jag kommer så långt så ska jag sova. Är riktigt trött nu och sängen känns riktigt lockande...


Tåg

Snart är det dax för mig att bege mig till Centralen och sätta mig på tåget som ska ta mig till andra sidan landet där jag ska tillbringa resten av sommaren. Mina förhoppningar att tåget ska komma fram i tid är lika med noll, av någon anledning har jag inte kommit i tid till slutstationen av diverse olika anledningar. Självklart hoppas jag på att det är bättre idag och att jag kommer med den första bussen till bya istället för att behöva vänta en timme i Kalmar. Problemet är att bussen går samtidigt som tåget ska anlända till Kalmar...  Fantasikt att länstrafiken sammarbetar med SJ, det är snarare regel än undantag att bussen går någon minut innan tåget anländer till stationen. Vilket är stört eftersom jag vet att det är många som reser samma sträcka som jag och vill på bussen.

Nåja, har börjat vänja mig och känner att jag blir inte lika uppretad längre på att tågen är försenade. Det är inte så mycket jag kan göra åt saken. Får istället lite extra tid att studera medresenärerna som ibland kan vara väldigt underhållande :-) Förra gången var det en kvinna som glömt plånboken hemma och ringde upp sin man och bad han köra hem och hämta plånboken och sedan köra till tåget och lämna den till henne. Det intressanta var att hon sa inte många vänliga ord till han utan snarare skällde ut personen som skulle göra en god gärning för henne. Självklart hinner tåget börja rulla innan han hinner dit med plånboken, vilket resulterar i att den här stackars personen får ytterligare en utskällning för att han inte hann... Fantastiskt hur människor beter sig ibland. Where is the love?

Nä, nu ska jag packa det sista. Ta lite kort på vad jag har åstadkommit i lägenheten under den här helgen och sedan palla mig iväg till pendeln och förhoppningsvis själv inte missa tåget...

Jaha...

Tänkte det var dax för förändring och hitta något nytt ställe att skriva på. Får se hur detta känns. Det blev en förändring i mitt namn som jag inte är van vid så det kommer nog ta ett tag innan jag lär mig vad jag heter...  Jozee är ju inte direkt så som jag stavar mitt smeknamn. Hade gärna behållt det vanliga (joze) men uppenbarligen var det en annan tjej från göteborg på 15 år som ville ha det i februari när hon skapade en blogg och skrev ett inlägg för att sedan inte skriva mera... kul. jag är inte alls bitter över min otur, inte alls.

För nya läsare kan jag glatt hälsa att ni nu håller på och läser en blogg som kommer handla om allt och ingenting... jag skriver om det jag känner för, så det så. Jag skriver nog egentligen inte för att jag vill bli sedd utan snarare för att jag ska bli av med mitt behov att få skriva av mig ibland och då är det ju trevlig att andra läser det och kommenterar.

Tycker inte om att skriva en massa om vem jag är, det känns så "kontaktannonsigt", det kommer ändå komma fram vem jag är ganska snart som person och vad jag hittar på.




RSS 2.0